Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g red lentils
- water, for soaking
- 120 g Parmesan cheese, crust removed, cut in pieces (3 cm)
- 50 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 red pepper, deseeded and cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 120 g red wine
- 1 sprig fresh oregano, leaves only
- 1 tsp ground ginger
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 550 g aubergines, cut into slices (1 cm)
- 40 g unsalted butter, diced
- 500 g whole milk
- 40 g spelt flour
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1863 kJ / 443 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 8 g
Alternativní recepty
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25min
Vegetarian Chilli
35min
Lentil moussaka
2 Std. 20 Min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h