Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g red lentils
- water, for soaking
- 120 g Parmesan cheese, crust removed, cut in pieces (3 cm)
- 50 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 red pepper, deseeded and cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 120 g red wine
- 1 sprig fresh oregano, leaves only
- 1 tsp ground ginger
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 550 g aubergines, cut into slices (1 cm)
- 40 g unsalted butter, diced
- 500 g whole milk
- 40 g spelt flour
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1863 kJ / 443 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 8 g
Alternativní recepty
Coconut and Spinach Dahl
50min
Lentil moussaka
2h 20 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Lentil moussaka
3h 30min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 Min
Vegetarian Chilli
35min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h