
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g red lentils
- water for soaking
-
120
g Parmesan cheese crust removed, cut in pieces (3 cm)
nebo vegetarian hard cheese crust removed, cut in pieces (3 cm) - 50 g olive oil
- 150 g onions quartered
- 3 garlic cloves
- 1 red pepper deseeded and cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 120 g red wine
- 1 sprig fresh oregano leaves only
- 1 tsp ground ginger
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 550 g aubergines cut into slices (1 cm)
- 40 g unsalted butter diced
- 500 g whole milk
- 40 g spelt flour
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 443 kcal / 1863 kJ
- Protein
- 20 g
- Tuk
- 25 g
- Sacharidy
- 29 g
- Vláknina
- 8 g
Alternativní recepty
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1hod.
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1hod.
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Lentil Moussaka
2hod. 20min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Polenta with Ratatouille
1hod. 20min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Lentil moussaka
2hod. 20min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1hod. 30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1hod.