
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Recheio
- 100 g sobras de queijo (flamengo, parmesão, Ilha)
- 100 g cebola
- 300 g mistura de legumes (cenoura, ervilhas, alho-francês, curgete, etc.)
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Massa
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 250 g leite
- Manteiga q.b. p/ untar
- 3 ovos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada inteira
- 60 g farinha tipo 55
- 1 c. sopa de azeite
Molho
- 10 g mistura de ervas aromáticas frescas (coentros, tomilho, manjericão, etc.)
- 20 g azeite
- 2 dentes de alho
- 200 g natas
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 476.4 kcal / 1993.3 kJ
- Protein
- 13.4 g
- Tuk
- 32.4 g
- Sacharidy
- 34.5 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Nasycený tuk
- 14 g
- Sodík
- 889.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Flores de curgete recheadas
25 Min
Empada vegetariana
1 Std. 25 Min
Tarte de legumes
1 Std. 15 Min
Rolo de batata-doce e castanha
55 Min
Gnocchi à romana com molho de ervilhas e espargos
50 Min
Batatas recheadas com soja, espinafres e pinhões
1 Std. 20 Min
Bolo salgado de espargos, azeitona e tomate
50 Min
Croquetes de queijo e espinafres
30 Min
Wellington vegetariano
2 Std. 15 Min
Chili primavera com cuscuz de hortelã
55 Min
Empadão de batata-doce e lentilhas
2 Std. 30 Min
Gratinado de legumes
1 Std.