Krémová polenta s parmazánem, divoké bylinky a pošírované vejce
TM5 TM6

Krémová polenta s parmazánem, divoké bylinky a pošírované vejce

5.0 (2 hodnocení)

Suroviny

  • 40 gramů parmazánu, na kousky
  • 10 - 20 gramů různých čerstvých bylinek (např. kopřiva, popenec, pampeliška, medvědí česnek, jitrocel větší) a trochu navíc na ozdobu
  • 200 gramů mléka
  • 200 gramů vody
  • 1 - 2 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, podle chuti
    nebo 1 kostka zeleninového bujónu
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ - ½ čajové lžičky čerstvě umletého pepře, podle chuti
  • 1 špetka kurkumy
  • 60 gramů kukuřičné mouky, hladké
  • 2 polévkové lžíce octa
  • 4 vejce, co nejčerstvější
  • 45 gramů čerstvého kozího sýru

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1056 kJ / 252 kcal
Protein
15 g
Sacharidy
15 g
Tuk
15 g
Vláknina
1 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty