Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g Sonnenblumenöl
- 300 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Paprikapulver, edelsüß
- 1 EL Kümmel, gemahlen
- 2 geh. EL Majoran, getrocknet
- 1 getrocknetes Lorbeerblatt
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 500 - 550 g Erdäpfel, festkochend
-
3
EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 2 - 3 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 EL Maisstärke
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 700 g Wasser
-
500
g gelbe Fisolen, frisch
nebo 500 g grüne Bohnen, frisch - 150 - 200 g Wurst (z.B. Wiener Wurst, Extrawurst, Kochsalami) im Ganzen
- 4 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 - 2 Spritzer Essig
- 4 EL Sauerrahm, zum Dekorieren
- 1 - 2 Prisen Salz
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1404 kJ / 335 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 18 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 8 g
- Sodík
- 478 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Krautfleckerl
40 Min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Eiernockerl
30 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
Bröselknödel
40 Min
Wurstknödel
1h 20 min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min