Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g queijo mozarela cortado em pedaços
- 100 g queijo cheddar ralado
- 400 g leite
- 200 g cenoura cortada em pedaços (2 cm aprox.)
- 3 ovos
- 100 g farinha (ver dica)
- 40 g azeite, mais q.b. p/ untar
- ½ c. chá de sal
- 40 g chalota
- 1 dente de alho
- 10 folhas de manjericão, mais q.b. p/ guarnecer
- 300 g tomate-cereja cortado em metades
- 50 g água
- 10 g concentrado de tomate
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 100 g folhas de espinafres, frescas
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2099 kJ / 501 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 31 g
- Nasycený tuk
- 14 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 681 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Assado de beterraba, maçã e nabo
1 Std. 30 Min
Quiche de abóbora e sobras de legumes
2 Std.
Tarte integral com molho de cebola
1 Std. 10 Min
Tarte de couve-flor e queijo
50min
Tarte de polenta e curgete
50min
Panquecas de milho com cogumelos, presunto e rúcula
1 Std.
Soufflé de alho-francês
1 Std. 30 Min
Lasanha de abóbora e couve
1h 25 min
Lasanha fresca de beterraba com recheio de espinafres e ricota
1 Std. 15 Min
Tarte de frango, cogumelos e sidra
2 godz. 30 min
Tarte de milho com tofu, cebola roxa e salsa
15 min
Estufado de amendoim africano
50min