Kompatibilní verze
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Protein
- 19.6 g
- Sacharidy
- 13.9 g
- Tuk
- 44.8 g
- Nasycený tuk
- 9.2 g
- Vláknina
- 6.3 g
- Sodík
- 1304.7 mg
Alternativní recepty
Melon and cucumber sour mocktail
15 Min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
35min
Ube nut pie
5 Std. 10 Min
Avocado with egg and salmon tartare
50min
Sweet and sour prawns
1 Std.
Hearty seafood chowder
45min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30min
Salmon with fennel and apple salad
1 Std. 20 Min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1 Std. 30 Min
Jalapeño honey butter
15 Min