Kompatibilní verze
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Protein
- 19.6 g
- Sacharidy
- 13.9 g
- Tuk
- 44.8 g
- Nasycený tuk
- 9.2 g
- Vláknina
- 6.3 g
- Sodík
- 1304.7 mg
Alternativní recepty
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 Min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 min
Scallops and prawns with XO butter
50min
Asparagus and saffron risotto
35min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 min
Salt cod gratin
50min
Duck confit with lentil & orange salad
15h 40min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6h 30 min
Venison Wellington
3 Std. 30 Min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 35 Min