
Kompatibilní verze
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water for soaking salmon skin
- 100 g rock salt plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower broken into florets
- 2 pinches salt to taste
- 1 pinch sea salt flakes for garnishing
- 1 lemon zest only, finely grated, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1188.1 kcal / 4990.3 kJ
- Protein
- 39.2 g
- Tuk
- 108.1 g
- Sacharidy
- 18.2 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Nasycený tuk
- 25.8 g
- Sodík
- 5239.5 mg
Alternativní recepty
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1hod. 40min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Blue Cheese Dressing
5min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2hod. 30min
Bloody Maria
2hod. 45min
Prawn balls with pickled vegetables
1hod. 15min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1hod. 30min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35min
Watermelon and salmon ceviche stack
25min
Fig and maple bourbon fizz
168hod. 20min
Grain salad lettuce cups
1hod. 55min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3hod. 25min