Kompatibilní verze
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Protein
- 39.2 g
- Sacharidy
- 18.2 g
- Tuk
- 108.1 g
- Nasycený tuk
- 25.8 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 5239.5 mg
Alternativní recepty
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Guacamole
10min
Hollandaise sauce
15min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1h 15min
Peking-style duck pancakes
8 Std. 50 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Scallops with pea purée
25 Min
Chicken and port pâté
1h 30min
Pork san choy bau
25 Min
Lemon sorbet
8 godz. 30 min