Kompatibilní verze
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Protein
- 39.2 g
- Sacharidy
- 18.2 g
- Tuk
- 108.1 g
- Nasycený tuk
- 25.8 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 5239.5 mg
Alternativní recepty
Fish and mixed vegetable parcels
1 godz. 15 min
Balsamic salmon and zucchini noodles (Thermomix® Spiralizer, TM6)
35 Min
Lavender honey ice cream
12h 25 min
Wasabi mayonnaise
10 min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 Min
Crab linguine
30 min
Mandarin crème brûlée
4 godz. 15 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Duck and cherry salad
45min
Cranberry and Camembert stuffed chicken
45min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 Min