Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Meatloaf
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 500 g topside beef or rump steak, slightly frozen, cut into pieces (3 cm)
- 2 eggs
- 50 g fresh breadcrumbs
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 8 - 10 slices prosciutto
- 2 slices double smoked ham, cut into halves
- 90 g mozzarella or Edam, wax removed, cut into cubes (2 cm)
- oil, for greasing
Mushroom sauce
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 200 g fresh mushrooms, roughly cut into slices
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g white wine
- 380 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 - 800 g mixed vegetables, (e.g. beans, potato, carrot), cut into slices
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp dry Marsala wine (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044.5 kJ / 486.8 kcal
- Protein
- 41.2 g
- Sacharidy
- 17.9 g
- Tuk
- 25.3 g
- Nasycený tuk
- 10.4 g
- Vláknina
- 5.1 g
- Sodík
- 1154.3 mg
Alternativní recepty
Meatballs with tomato sauce
40min
Beef "Burgundy"
40min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Hungarian goulash
1h 30 min
Beef spezzatino
1h 45 min
Chicken velouté meal
40min
Aussie meat pies
2h
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35min
Beef goulash with dumplings
1h 45 min
Meatloaf with red sauce
1h 15 min