Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Meatloaf
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 500 g topside beef or rump steak, slightly frozen, cut into pieces (3 cm)
- 2 eggs
- 50 g fresh breadcrumbs
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 8 - 10 slices prosciutto
- 2 slices double smoked ham, cut into halves
- 90 g mozzarella or Edam, wax removed, cut into cubes (2 cm)
- oil, for greasing
Mushroom sauce
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 200 g fresh mushrooms, roughly cut into slices
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g white wine
- 380 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 - 800 g mixed vegetables, (e.g. beans, potato, carrot), cut into slices
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp dry Marsala wine (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044.5 kJ / 486.8 kcal
- Protein
- 41.2 g
- Sacharidy
- 17.9 g
- Tuk
- 25.3 g
- Nasycený tuk
- 10.4 g
- Vláknina
- 5.1 g
- Sodík
- 1154.3 mg
Alternativní recepty
Meatballs with tomato sauce
40 Min
Classic meatloaf
1h 35min
Beef stroganoff
35 Min
Meat stock paste
45min
Aussie meat pies
2 godz.
Diane sauce
20 min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 Min
Chicken cacciatore
50 min
Cauliflower gratin
1 godz.
Quiche Lorraine
45min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Meatloaf with red sauce
1 godz. 15 min