Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
- 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
nebo 1 tsp ascorbic acid powder - water, cold, for cooling
- ice cubes, for cooling
- 2 ½ Tbsp unsalted butter
- 50 g dry white wine
- 3 garlic cloves, halved
- 2 pinches grated lemon zest
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, cut in 4 wedges
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1153 kJ / 276 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 370 mg
Alternativní recepty
Seafood Risotto
40min
Mussels in spicy tomato sauce
45min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter
2h 15 min.
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1h
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Sous-vide Teriyaki Salmon
1h 20min
Tartare Sauce
10min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min