Je potřeba použít Kryt mixovacích nožů.

K přípravě tohoto receptu potřebujete Kryt mixovacích nožů. Zjistit více

Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
TM6

Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce

4.2 (5 hodnocení)

Suroviny

  • 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
  • 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
  • 30 g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
    nebo 1 tsp ascorbic acid powder
  • water, cold, for cooling
  • ice cubes, for cooling
  • 2 ½ Tbsp unsalted butter
  • 50 g dry white wine
  • 3 garlic cloves, halved
  • 2 pinches grated lemon zest
  • 1 tsp honey
  • 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
  • 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
  • 1 lemon, cut in 4 wedges

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
1153 kJ / 276 kcal
Protein
10 g
Sacharidy
8 g
Tuk
22 g
Nasycený tuk
10 g
Vláknina
0.7 g
Sodík
370 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty