Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
- 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
nebo 1 tsp ascorbic acid powder - water, cold, for cooling
- ice cubes, for cooling
- 2 ½ Tbsp unsalted butter
- 50 g dry white wine
- 3 garlic cloves, halved
- 2 pinches grated lemon zest
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, cut in 4 wedges
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1153 kJ / 276 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 370 mg
Alternativní recepty
Soy Milk and Steamed Buns
1h 30min
Fish and Potatoes with Tomato Sauce
50 Min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1 godz. 20 min
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
3 Std. 45 Min
Radish, Carrot and Coriander Salad (TM5)
Pas d’évaluation
Sous-vide Porcini Mushrooms with Truffle and Parmesan
30min
Sous-vide Pork Cheeks in Red Wine
8h 45min
Sautéed Shallots (250 g)
20min
Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple
Pas d’évaluation
Olive oil, garlic and almond soup
5 Min
Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
1 Std. 45 Min
Taiwanese Steamed Buns
2 godz. 45 min