Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
- 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
nebo 1 tsp ascorbic acid powder - water, cold, for cooling
- ice cubes, for cooling
- 2 ½ Tbsp unsalted butter
- 50 g dry white wine
- 3 garlic cloves, halved
- 2 pinches grated lemon zest
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, cut in 4 wedges
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1153 kJ / 276 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 370 mg
Alternativní recepty
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2 Std.
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 Std. 5 Min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 Min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 Min
Sautéed Shallots (350 g)
25 Min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 Min
Lamb Rump with Pommes Anna and Aubergine Purée
Žádné hodnocení
Ratatouille Galette (TM6)
1 Std. 30 Min
Butter with Gorgonzola and Roasted Garlic
1 Std. 10 Min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1 Std. 40 Min
Monkfish and prawn soup
1 Std.
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 Std. 35 Min