Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 35 g cebuli, pokrojonej w 1 cm piórka
- 350 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
-
½
łyżeczki szafranu, mielonego (patrz wskazówka)
nebo 1 łyżeczka nitek szafranu - 320 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o czasie gotowania 16-18 min
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 700 g wody
- 1 łyżeczka soli
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g masła
- ser parmezan, tarty, do posypania (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 68.1 g
- Tuk
- 12.2 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 627 mg
Alternativní recepty
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 Min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto z krewetkami
45min