Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů neoloupaných mandlí
- 1000 gramů salátových brambor, neoloupaných, na plátky (1 cm)
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 1000 - 1400 gramů vody, až k rysce max. naplnění
- ½ svazku čerstvé petržele, jen lístky
- 1 stroužek česneku (volitelně)
-
60
gramů vypeckovaných černých oliv
nebo 60 gramů vypeckovaných zelených oliv - 60 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených
- 50 gramů olivového oleje
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 200 gramů feta sýru, rozdrobeného
- 200 gramů cherry rajčat, napůl
- 150 gramů rukoly
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1323 kJ / 317 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 4.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 Min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Spanakopita (řecký špenátový koláč)
1h 30min
Salát s kozím sýrem a kešu
25 Min
Gratinované cukety a rajčata
1 Std.
Těstovinový salát se sušenými rajčaty
1 Std. 40 Min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50 Min
Rajčatovo-fazolový salát
30 Min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50 Min
Těstovinový salát s fetou a olivami
1 Std. 40 Min
Salát 5 sekund
5 min