Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů neoloupaných mandlí
- 1000 gramů salátových brambor, neoloupaných, na plátky (1 cm)
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 1000 - 1400 gramů vody, až k rysce max. naplnění
- ½ svazku čerstvé petržele, jen lístky
- 1 stroužek česneku (volitelně)
-
60
gramů vypeckovaných černých oliv
nebo 60 gramů vypeckovaných zelených oliv - 60 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených
- 50 gramů olivového oleje
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 200 gramů feta sýru, rozdrobeného
- 200 gramů cherry rajčat, napůl
- 150 gramů rukoly
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1323 kJ / 317 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 4.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Řecké tzatziki
20 Min
Caponata
30 Min
Špagety all'Amatriciana
30 Min
Avokádový salát s brusinkami a vlašskými ořechy
10 Min
Flammkuchen se lněným semínkem, lososem a žampióny (bez lepku)
40 Min
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
45 Min
Levandulová zmrzlina s ginem
14h 35min
Salát s kozím sýrem a kešu
25min
Bramborový salát s hruškou, fazolemi a slaninou
2h 30min
Dip ze sýru feta se zeleninou
15min
Těstovinový salát s fetou a olivami
1 Std. 40 Min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50 Min