Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů másla, změklého, na kousky, plus navíc na vymazání
- strouhanka, na vysypání
- 250 gramů batátů, na kousky
- 150 gramů hnědého cukru
- 1 zralý banán, velký (cca 130 g)
- 2 vejce
- 300 gramů hladké špaldové mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 2 špetky mleté skořice
- 1 špetka sušeného mletého zázvoru
- 100 gramů vlašských ořechů, na půlky
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 17 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 134 mg
Alternativní recepty
Veganská pěna s banány a avokádem
1h 10 min
Banana bread
1h
Pistáciové krekry (bez lepku)
30min
Veganské brownies s batáty
1h
Krémová polévka s batáty a cizrnou
35min
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a mozarellou
35min
Jablečno - datlový chlebíček (bez lepku)
1 Std. 30 Min
Šťavnatý polentový nákyp s jablky (bez lepku)
1h 25min
Banánové energetické tyčinky s ovesnými vločkami
1h 10 min
Dýňovo-jablečná polévka s pečenými kaštany
40min
Špaldový salát
20min
Zelené smoothie lívanečky
45 Min