
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů šalotky napůl
- 4 stroužky česneku
- 30 gramů čerstvého zázvoru na plátky (2 mm)
- 1 čerstvá chilli paprička bez jádřince, najemno nasekaná, plus navíc na ozdobu
- 30 gramů oleje
- 300 gramů kokosového mléka
- 250 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) rozdrobený - 3 čajová lžička červené kari pasty (viz Tip)
- 300 gramů batátů na kostky (1–2 cm)
- 25 gramů limetkové šťávy
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého bílého pepře
- 200 gramů cherry rajčat napůl
- 50 gramů špenátových listů
- 450 gramů filetů z bílé ryby, bez kůže (např. treska), na kousky (4–5 cm)
- čerstvý koriandr na ozdobu
- 1 limetka na klínky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 288.7 kcal / 1207.8 kJ
- Protein
- 16.5 g
- Tuk
- 16.5 g
- Sacharidy
- 20.8 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Sodík
- 487.7 mg
Alternativní recepty
Thajská mrkvová polévka s kuřecím masem
55min
Červené rybí kari
30min
Krevetová polévka s batáty
45min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Mexická rajčatová polévka s kuřetem
45min
Polévka z batátů s rybími kousky
40min
Krevetové kari
25min
Krevetová polévka s chorizem a bramborami
40min
Pad thai
45min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45min
Polévka Tom Yum
15min
Tomatová polévka s bazalkovým pestem
45min