Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g lentilhas verdes
- 100 g azeite
- 50 g cebola
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 2 dentes de alho
- 10 g vinagre de vinho tinto
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 800 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 4 ovos
- 200 g espargos verdes arranjados
- 50 g avelã torrada partida grosseiramente
- 2 pés de hortelã, só as folhas
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1683.4 kJ / 402.3 kcal
- Protein
- 16.2 g
- Sacharidy
- 24.8 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 3.7 g
- Vláknina
- 6.4 g
- Sodík
- 632.8 mg
Alternativní recepty
Salada de quinoa e feijão com molho de curcuma
30min
Salada de batata-doce com maçã, espinafres e quinoa
25min
Lentilhas com salmão em lascas
35min
Legumes com arroz vietnamita
40min
Salada de três leguminosas
35min
Salada de espinafres, grão-de-bico e couve-flor
40min
Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)
1h 30 min
Robalo com lentilhas
1h 35min
Salada de cevada com laranja, coentros e amêndoa
50min
Salada de quinoa com tofu
55min
Salada de quinoa e feijão-verde
30min
Salada de quinoa com feijão-preto
20min