Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 40 g di scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carciofi mondati (300 g se da pulire) a spicchi
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco secco
- 800 - 820 g di acqua
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 20 g di burro
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1930 kJ / 461.3 kcal
- Protein
- 10.6 g
- Sacharidy
- 91 g
- Tuk
- 17.9 g
- Nasycený tuk
- 6.3 g
- Vláknina
- 3.7 g
- Sodík
- 132.1 mg
Alternativní recepty
Risotto carciofi e speck
40 min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35min
Risotto agli asparagi
30 min
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Penne risottate carciofi e zucca
40 min
Pasta integrale menta e carciofi
40 min
Risotto zucca e salsiccia
40 min
Risotto asparagi e zafferano
35min
Risotto ai funghi porcini
35min