Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g water
- 250 g unpeeled raw prawns
- 2 garlic cloves
- 150 g brown onion, cut into pieces
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into pieces
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 3 sprigs fresh coriander, plus extra leaves for garnishing
- 200 g tomato passata
- 50 g olive oil
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 1 long red chilli, thinly sliced and deseeded if preferred
- 60 g basmati rice
- 500 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 300 g skinless, firm white fish fillets
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1365.5 kJ / 325 kcal
- Protein
- 36.3 g
- Sacharidy
- 16.2 g
- Tuk
- 12.3 g
- Nasycený tuk
- 2.6 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 1007.9 mg
Alternativní recepty
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 min
Hearty seafood chowder
45 min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Sicilian prawn salad
40 min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 min
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Seafood bisque
1h 10min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min