Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
20
gramů slunečnicového oleje
nebo 20 gramů olivového oleje - 2 - 3 stroužky česneku
- 200 gramů červené papriky, bez jádřince, na kousky (2 cm)
- 170 gramů cibule, na klínky
-
20 - 30
gramů uzených chilli papriček chipotle
nebo 20 - 30 gramů konzervovaných jalapeño chilli papriček - 400 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 100 gramů rajčatového protlaku
- 1 ½ čajové lžičky cukru
- 600 gramů mletého hovězího masa
- 1 ½ čajové lžičky mletého kmínu
- 1 čajová lžička soli
-
1
čajová lžička masové dochucovací pasty
nebo 1 masový bujón, kostka (pro 0,5 l) - 500 gramů konzervovaných fazolí kidney beans, scezených
- 2 polévkové lžíce čerstvého koriandru, jen lístky, na ozdobu
- 150 gramů avokádového dipu guacamole, k podávání
- 100 gramů zakysané smetany, k podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2847 kJ / 680 kcal
- Protein
- 46 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 38 g
- Nasycený tuk
- 14 g
- Vláknina
- 16.1 g
- Sodík
- 1490 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Musaka
1h 55min
Tex mex tortilly s trhaným vepřovým masem a černými fazolemi
1h 20min
Tandoori
5 min
Hovězí kofty s fetou
1h 20min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1 Std. 30 Min
Pomalu vařená kuřecí polévka pho
5h 20min
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1h 15min
Bolognese classico
5h
Chilli con carne
1 Std.
Kuřecí se zeleninou, rýží, medovou teriyaki omáčkou a brokolicí v páře
45 Min
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1 Std.