
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
20
gramů slunečnicového oleje
nebo 20 gramů olivového oleje - 2 - 3 stroužky česneku
- 200 gramů červené papriky bez jádřince, na kousky (2 cm)
- 170 gramů cibule na klínky
-
20 - 30
gramů uzených chilli papriček chipotle
nebo 20 - 30 gramů konzervovaných jalapeño chilli papriček - 400 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 100 gramů rajčatového protlaku
- 1 ½ čajové lžičky cukru
- 600 gramů mletého hovězího masa
- 1 ½ čajové lžičky mletého kmínu
- 1 čajová lžička soli
-
1
čajová lžička masové dochucovací pasty
nebo 1 masový bujón, kostka (pro 0,5 l) - 500 gramů konzervovaných fazolí kidney beans scezených
- 2 polévkové lžíce čerstvého koriandru jen lístky, na ozdobu
- 150 gramů avokádového dipu guacamole k podávání
- 100 gramů zakysané smetany k podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 680 kcal / 2847 kJ
- Protein
- 46 g
- Tuk
- 38 g
- Sacharidy
- 30 g
- Vláknina
- 16.1 g
- Nasycený tuk
- 14 g
- Sodík
- 1490 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Červené rybí kari
30min
Kukuřičná polévka s chorizem
1hod.
Thajské nudle s červeným kari a paprikami
25min
Dušené hovězí stew
1hod. 40min
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2hod.
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16hod.
Chilli con carne
1hod.
Boloňské ragú
1hod. 15min
Pad thai
45min
Kuřecí stehna v teriyaki marinádě
2hod. 5min
Kuřecí se zeleninou, rýží, medovou teriyaki omáčkou a brokolicí v páře
45min
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1hod.