Zařízení & příslušenství
Kuřecí galette s karamelizovanou cibulí
Příprava 40min.
Celkový 1hod. 55min.
6 porcí
Suroviny
Těsto
-
200 gramů másla na kousky (1–2 cm), zmrazeného
-
200 gramů hladké mouky
-
90 gramů vody, vychlazené
-
½ čajové lžičky soli
-
hladká mouka pro pomoučení
Karamelizovaná cibule
-
1 stroužek česneku
-
20 gramů másla
-
110 gramů uzené slaniny, na plátky nakrájené na proužky (2 cm)
-
250 gramů cibule na osminky, oddělené plátky
-
20 gramů tmavého hnědého cukru
-
20 gramů balzamikového octa
-
½ čajové lžičky soli
Kuřecí náplň
-
600 gramů vody
-
500 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí
-
220 gramů batátů na kostky (2 cm)
-
3 snítky čerstvého tymiánu pouze lístky
-
1 - 2 špetky soli
-
1 - 2 špetky mletého černého pepře
-
150 gramů hnědých žampiónů, čerstvých na čtvrtky
-
40 gramů másla
-
30 gramů hladké mouky plus extra na pomoučení
-
1 čajovou lžičku kuřecí dochucovací pasty
-
50 gramů smetany, 35% tuku
-
čerstvé tymiánové lístky na ozdobu
-
mléko na potření
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
1275.4 mg
Protein
29.8 g
Kalorie
3442.3 kJ /
819.5 kcal
Tuk
51.3 g
Vláknina
7.5 g
Nasycený tuk
28.3 g
Sacharidy
57.4 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Tenkrát. Dnes. Navždy.
50 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Pomalu vařené ossobuco se šafránovým rizotem
4hod. 30min.
Srnčí hřbet s brusinkami, houbovými knedlíky a dýní
Žádné hodnocení
Pečené kuře v ciderové marinádě s pečenou zeleninou
1hod. 45min.
Galette s ratatouille
1hod. 30min.
Kuřecí prsa s lehkým bramborovým salátem
45min.
Krokety se šunkou a kozím sýrem
9hod. 20min.
Masové kuličky v omáčce z batátů a kokosového mléka
1hod. 5min.
Chobotnice „à lagareiro“
1hod. 30min.
Mangovo-jogurtové nanuky
12hod.
Hříbkové rizoto
35min.
Pomalu vařené chilli con carne
5hod. 5min.
Banánovo-ořechovo-kakaový chlebíček
1hod. 10min.