Kuřecí galette s karamelizovanou cibulí
TM31 TM5 TM6

Kuřecí galette s karamelizovanou cibulí

5.0 (1 hodnocení)

Suroviny

Těsto

  • 200 gramů másla, na kousky (1–2 cm), zmrazeného
  • 200 gramů hladké mouky, plus extra pro pomoučení
  • 90 gramů vody, vychlazené
  • ½ čajové lžičky soli

Karamelizovaná cibule

  • 1 stroužek česneku
  • 20 gramů másla
  • 110 gramů uzené slaniny, na plátky, nakrájené na proužky (2 cm)
  • 250 gramů cibule, na osminky, oddělené plátky
  • 20 gramů tmavého hnědého cukru
  • 20 gramů balzamikového octa
  • ½ čajové lžičky soli

Kuřecí náplň

  • 600 gramů vody
  • 500 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí
  • 220 gramů batátů, na kostky (2 cm)
  • 3 snítky čerstvého tymiánu, pouze lístky, plus extra na ozdobení
  • 1 - 2 špetky soli
  • 1 - 2 špetky mletého černého pepře
  • 150 gramů hnědých žampiónů, čerstvých, na čtvrtky
  • 40 gramů másla
  • 30 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučení
  • 1 čajová lžička kuřecí dochucovací pasty
  • 50 gramů smetany, 35% tuku
  • mléko, na potření

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3442.3 kJ / 819.5 kcal
Protein
29.8 g
Sacharidy
57.4 g
Tuk
51.3 g
Nasycený tuk
28.3 g
Vláknina
7.5 g
Sodík
1275.4 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty