Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 svazek čerstvé bazalky, jen lístky
- 1 cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 300 gramů batátů, na malé kousky (1–2 cm)
- 30 gramů olivového oleje
- 1 konzerva drcených rajčat (400 gramů)
- 200 gramů vody, plus navíc na vaření těstovin
- 20 gramů balzamikové redukce
- 1 čajová lžička soli, plus navíc na vaření těstovin
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky cukru
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 300 gramů špaget
- 60 gramů vypeckovaných černých oliv
- 150 gramů čerstvého kozího sýra, na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2304 kJ / 550 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 82 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuketové lasagne se sýrem
1 Std.
Penne v rajčatovo-amarantové omáčce - z jednoho hrnce
30 min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1 Std.
Karibské kari
45 min
Gratinovaná dýně s mrkví
50 min
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
45 min
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1 Std.
Těstoviny se zeleninovým ragú
45 min
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1 Std. 20 Min
Veganská liptovská pomazánka
12h 10 min
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1 Std.
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 min