Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
TM6 TM5

Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou

4.4 (8 hodnocení)

Suroviny

  • 1 svazek čerstvé bazalky, jen lístky
  • 1 cibule, napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 300 gramů batátů, na malé kousky (1–2 cm)
  • 30 gramů olivového oleje
  • 1 konzerva drcených rajčat (400 gramů)
  • 200 gramů vody, plus navíc na vaření těstovin
  • 20 gramů balzamikové redukce
  • 1 čajová lžička soli, plus navíc na vaření těstovin
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 2 špetky cukru
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • 300 gramů špaget
  • 60 gramů vypeckovaných černých oliv
  • 150 gramů čerstvého kozího sýra, na kousky

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2304 kJ / 550 kcal
Protein
16 g
Sacharidy
82 g
Tuk
16 g
Vláknina
7 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty