Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 svazek čerstvé bazalky, jen lístky
- 1 cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 300 gramů batátů, na malé kousky (1–2 cm)
- 30 gramů olivového oleje
- 1 konzerva drcených rajčat (400 gramů)
- 200 gramů vody, plus navíc na vaření těstovin
- 20 gramů balzamikové redukce
- 1 čajová lžička soli, plus navíc na vaření těstovin
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky cukru
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 300 gramů špaget
- 60 gramů vypeckovaných černých oliv
- 150 gramů čerstvého kozího sýra, na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2304 kJ / 550 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 82 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny se zeleninovým ragú
45 min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1h
Pohankový závin s kysaným zelím a dýní (bez lepku)
1h 10 min
Low carb květákové slané koláče
1h 20min
Salát z červené řepy
10 Min
Buddha bowl s kuřecím masem pro TM6
1h
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1h
Zapečená rýže se zeleninou
1h
Dýňové noky (bez lepku)
50 min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30 min
Mexický quinoa salát
30 min