Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů parmazánu, na kousky
Těsto
- 300 gramů hladké mouky
- 3 vejce
- 1 žloutek
- 20 gramů olivového oleje
Plnění
- 5 gramů hladkolisté petržele, jen lístků
- 40 gramů lískových ořechů
-
1
čajová lžička čerstvého tymiánu, jen lístků
nebo ½ čajové lžičky sušeného tymiánu - 3 čerstvé šalvějové lístky (volitelně)
- 30 gramů másla
- 130 - 150 gramů listů kopřivy dvoudomé, omytých a osušených (viz Tip)
- 150 gramů ricotty, na kousky
- 70 gramů kozího sýra, na kousky
- 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
Omáčka
- 50 gramů másla
- 2 polévkové lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
Ravioly
- hladká mouka, na pomoučení
- voda, k vaření raviol
- sůl, k vaření raviol
- olivový olej, na orestování sušené šunky
- 4 plátky sušené šunky, na 1cm proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3580.8 kJ / 855.2 kcal
- Protein
- 35.8 g
- Sacharidy
- 60.9 g
- Tuk
- 53.2 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tuňákový snídaňový quiche bez těsta
30min
Veganské sýrové fondue
Keine Bewertungen
Jahodové tiramisu
Keine Bewertungen
Včelí úlky s pekanovými ořechy
50min
Pistáciové pesto se sušenou šunkou
20min
Fondue se sýrem s modrou plísní, hruškami a grissini
Keine Bewertungen
Gravlax z lososa s pohankovými bliny
48h
Falešné kapary z poupat bezinek
Keine Bewertungen
Jehněčí kofty
Keine Bewertungen
Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
30min
Housky bao se zbylým masem a omáčkou hoisin
1 godz. 30 min
Parmazánovo-rozmarýnové housky
1 godz. 30 min