Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1100 g water
- 400 g dried risoni pasta, rinsed and drained
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- ½ tsp sea salt, to taste
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra leaves for garnishing
- 130 g feta cheese
- 340 g marinated artichoke hearts, drained
- 60 g pine nuts, toasted
- 100 g sun-dried tomatoes, cut into thin slices
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 1 tbsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 13089.9 kJ / 3116.6 kcal
- Protein
- 113.7 g
- Sacharidy
- 350.2 g
- Tuk
- 124.3 g
- Nasycený tuk
- 28.6 g
- Vláknina
- 61.4 g
- Sodík
- 4216.4 mg
Alternativní recepty
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 Min
Mediterranean capsicums
2 Std.
Risotto verde
45 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Curried couscous, carrot and chickpea salad
15 Min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Spinach and artichoke penne
1h 5 min.
Feta, spinach and potato frittata
1 Std.
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50 Min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35 Min