![Risoni salad with artichoke and feta Risoni salad with artichoke and feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6E0FD3A-89D2-4195-87AA-649C7520AB67/Derivates/619EF9FB-6696-4198-BA84-404C4C0C9132.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1100 g water
- 400 g dried risoni pasta, rinsed and drained
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- ½ tsp sea salt, to taste
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra leaves for garnishing
- 130 g feta cheese
- 340 g marinated artichoke hearts, drained
- 60 g pine nuts, toasted
- 100 g sun-dried tomatoes, cut into thin slices
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 1 tbsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 13089.9 kJ / 3116.6 kcal
- Protein
- 113.7 g
- Sacharidy
- 350.2 g
- Tuk
- 124.3 g
- Nasycený tuk
- 28.6 g
- Vláknina
- 61.4 g
- Sodík
- 4216.4 mg
Alternativní recepty
Pumpkin and antipasto risoni salad
35 min
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Curried couscous, carrot and chickpea salad
15min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Mixed tomato and labne salad
24 Std. 20 Min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 Min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 Std. 10 Min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 Min
Warm Caesar salad with polenta croutons
1 godz. 55 min
Feta, spinach and potato frittata
1 Std.
Warm sweet potato and chickpea salad
45 Min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min