Purée z warzyw korzeniowych

Purée z warzyw korzeniowych

4.7 55 rating
Příprava 15min.
Celkový 45min.
6 porcji

Suroviny

  • 500 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porcję

Sodík 464.8 mg
Protein 3.3 g
Kalorie 811.7 kJ / 194 kcal
Tuk 5.2 g
Vláknina 5.3 g
Nasycený tuk 0.7 g
Sacharidy 34.5 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...