Purée z warzyw korzeniowych
TM6 TM5

Purée z warzyw korzeniowych

4.7 (51 hodnocení)

Suroviny

  • 500 g wody
  • 200 g marchewki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 500 g batatów, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia

Nutriční hodnoty
na 1 porcję
Kalorie
811.7 kJ / 194 kcal
Protein
3.3 g
Sacharidy
34.5 g
Tuk
5.2 g
Nasycený tuk
0.7 g
Vláknina
5.3 g
Sodík
464.8 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty