Kompatibilní verze
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g dried lentils, any type (see tip)
- 700 g water, plus extra for cooking pasta
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 140 g carrots, cut in pieces (2-3 cm)
- 25 - 30 g shallot, halved, to taste
-
40
g toasted sesame oil, plus extra for sizzling
nebo 40 g olive oil - ½ tsp salt, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp sweet paprika
- ½ tsp fresh oregano leaves, plus 1 pinch for garnishing
- 320 g dried wholewheat spaghetti
- 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, cut in pieces (1-2 cm)
- 1 pinch sesame seeds, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2565 kJ / 613 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 104 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 12 g
- Sodík
- 387 mg
Alternativní recepty
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Mushroom Parmentier
1 godz. 10 min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Sweet Potato Curry
30min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min