Kompatibilní verze
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g dried lentils, any type (see tip)
- 700 g water, plus extra for cooking pasta
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 140 g carrots, cut in pieces (2-3 cm)
- 25 - 30 g shallot, halved, to taste
-
40
g toasted sesame oil, plus extra for sizzling
nebo 40 g olive oil - ½ tsp salt, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp sweet paprika
- ½ tsp fresh oregano leaves, plus 1 pinch for garnishing
- 320 g dried wholewheat spaghetti
- 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, cut in pieces (1-2 cm)
- 1 pinch sesame seeds, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2565 kJ / 613 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 104 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 12 g
- Sodík
- 387 mg
Alternativní recepty
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 Min
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30 Min
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 Min
Satay Tofu Kebabs
1h 5 min.
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
Mushroom Stroganoff
30 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min