Kompatibilní verze
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 g basmati rice (cooking time 12-16 min)
- 180 g peanuts, roasted, salted
- 120 g onions, quartered
- 1 fresh chilli, cut in pieces
-
2 ½
cm fresh turmeric, cut in pieces (2 cm)
nebo ½ tsp ground turmeric - 2 garlic cloves
- 30 g oil
- ½ tsp ground coriander
- 400 g aubergine, cubed (3 cm)
- 400 g coconut milk
- 1450 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, or to taste
nebo 2 tsp vegetable stock paste - 40 g soy sauce
- 1 Tbsp brown sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 - 3 pinches ground cloves
- 2 - 3 pinches ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- coriander leaves, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2506.2 kJ / 599 kcal
- Protein
- 14.8 g
- Sacharidy
- 62.3 g
- Tuk
- 34.7 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Vláknina
- 6.2 g
- Sodík
- 609.3 mg
Alternativní recepty
Pollock and Spinach Lasagne
1h
Tempeh Bolognaise
30min
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Green Pancakes with Ham and Cheese
55min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min
Courgette and Feta Risotto
30min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h