Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 Tbsp vegetable oil, plus 10 g and extra as needed
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 200 g onions, quartered
- 2 aubergines, large (approx. 500 g), cut in large chunks (3-4 cm)
-
1
tsp cumin seeds
nebo ¼ tsp ground cumin -
1
tsp coriander seeds, lightly crushed
nebo ¼ tsp ground coriander - 1 tsp ground turmeric
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 400 g tinned light coconut milk
- 50 g crunchy peanut butter (see tip)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 1 tsp fine sea salt
- 2 naan breads, large, for serving
- 2 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2222.1 kJ / 531.1 kcal
- Protein
- 12.5 g
- Sacharidy
- 64.7 g
- Tuk
- 26.5 g
- Nasycený tuk
- 9.6 g
- Vláknina
- 11.9 g
- Sodík
- 864.5 mg
Alternativní recepty
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Vegetarian Chilli
35min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Coconut Dhal
20min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min