Kompatibilní verze
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chocolate Mousse
- 240 g tinned chickpeas, aquafaba only (approx. 140 g from 1 x 400 g tin) (reserve chickpeas)
- 120 g dark chocolate (70% cocoa solids), vegan, in pieces
- 80 g medjool dates, halved, pitted
- 50 g coconut oil
Lentil Stew
- 200 g onions, quartered
- 50 g medjool dates, halved, pitted
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded, roughly chopped
- 3 garlic cloves
- 1 Tbsp garam masala
- 40 g olive oil
- 100 - 120 g tomatoes, cut in pieces
- 120 g red lentils, rinsed
-
60
g kale, thick stems removed, cut in pieces (2-3 cm)
nebo 50 g fresh spinach leaves - 700 g water
- ½ tsp ground turmeric
- 450 g tinned coconut milk
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, or to taste
nebo 2 tsp vegetable stock paste, or to taste - 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g carrots, peeled, cut in pieces
- 150 g celeriac, peeled, cut in pieces
- 100 g potato, peeled, cut in pieces
Vegetable Salad
-
60
g red onion, quartered
nebo 60 g onion, quartered -
150
g fresh green peas
nebo frozen green peas, defrosted - 25 g pickled capers, drained
- 60 - 80 g vegan mayonnaise
- 1 - 2 tsp Dijon mustard
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- fresh coriander, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4086.7 kJ / 976.8 kcal
- Protein
- 27.8 g
- Sacharidy
- 108.5 g
- Tuk
- 60.5 g
- Nasycený tuk
- 37 g
- Vláknina
- 28.5 g
- Sodík
- 1103.8 mg
Alternativní recepty
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min
Gluten-free Vegan Lasagne
2u. 20min
Tofu Meatballs with Rice and Vegan Quindim
1 Std. 35 Min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 Std. 15 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10 min
Vegan Lentil Lasagne
2u. 20min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 Std.
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min