
Kompatibilní verze
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chocolate Mousse
- 240 g tinned chickpeas aquafaba only (approx. 140 g from 1 x 400 g tin) (reserve chickpeas)
- 120 g dark chocolate (70% cocoa solids) vegan, in pieces
- 80 g medjool dates halved, pitted
- 50 g coconut oil
Lentil Stew
- 200 g onions quartered
- 50 g medjool dates halved, pitted
- 1 fresh red chilli halved, deseeded, roughly chopped
- 3 garlic cloves
- 1 Tbsp garam masala
- 40 g olive oil
- 100 - 120 g tomatoes cut in pieces
- 120 g red lentils rinsed
-
60
g kale thick stems removed, cut in pieces (2-3 cm)
nebo 50 g fresh spinach leaves - 700 g water
- ½ tsp ground turmeric
- 450 g tinned coconut milk
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled, or to taste
nebo 2 tsp vegetable stock paste or to taste - 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g carrots peeled, cut in pieces
- 150 g celeriac peeled, cut in pieces
- 100 g potato peeled, cut in pieces
Vegetable Salad
-
60
g red onion quartered
nebo 60 g onion quartered -
150
g fresh green peas
nebo frozen green peas defrosted - 25 g pickled capers drained
- 60 - 80 g vegan mayonnaise
- 1 - 2 tsp Dijon mustard
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- fresh coriander for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 976.8 kcal / 4086.7 kJ
- Protein
- 27.8 g
- Tuk
- 60.5 g
- Sacharidy
- 108.5 g
- Vláknina
- 28.5 g
- Nasycený tuk
- 37 g
- Sodík
- 1103.8 mg
Alternativní recepty
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1hod.
Tex-Mex Jacket Potatoes
9hod. 25min
Shiitake Teriyaki Dippers; Sweet and Sour Tofu; Un-fried Rice
2hod. 20min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2hod. 20min
Almond Vegetable Crumble
7hod.
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1hod.
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Mushroom and Autumn Vegetable Bruschetta
24hod.
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1hod. 30min
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min