Kompatibilní verze
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chocolate Mousse
- 240 g tinned chickpeas, aquafaba only (approx. 140 g from 1 x 400 g tin) (reserve chickpeas)
- 120 g dark chocolate (70% cocoa solids), vegan, in pieces
- 80 g medjool dates, halved, pitted
- 50 g coconut oil
Lentil Stew
- 200 g onions, quartered
- 50 g medjool dates, halved, pitted
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded, roughly chopped
- 3 garlic cloves
- 1 Tbsp garam masala
- 40 g olive oil
- 100 - 120 g tomatoes, cut in pieces
- 120 g red lentils, rinsed
-
60
g kale, thick stems removed, cut in pieces (2-3 cm)
nebo 50 g fresh spinach leaves - 700 g water
- ½ tsp ground turmeric
- 450 g tinned coconut milk
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, or to taste
nebo 2 tsp vegetable stock paste, or to taste - 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g carrots, peeled, cut in pieces
- 150 g celeriac, peeled, cut in pieces
- 100 g potato, peeled, cut in pieces
Vegetable Salad
-
60
g red onion, quartered
nebo 60 g onion, quartered -
150
g fresh green peas
nebo frozen green peas, defrosted - 25 g pickled capers, drained
- 60 - 80 g vegan mayonnaise
- 1 - 2 tsp Dijon mustard
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- fresh coriander, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4086.7 kJ / 976.8 kcal
- Protein
- 27.8 g
- Sacharidy
- 108.5 g
- Tuk
- 60.5 g
- Nasycený tuk
- 37 g
- Vláknina
- 28.5 g
- Sodík
- 1103.8 mg
Alternativní recepty
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Risotto with Broccoli Rabe
30 min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1h 30min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1 Std. 20 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Vegetable Stroganoff
30 min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3 Std. 20 Min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h