
Kompatibilní verze
Sweet Pepper Nachos with Guacamole; BBQ Jackfruit Burritos
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
BBQ Jackfruit Burritos and Chipotle Sauce
- 20 g olive oil
- 200 g onions quartered
- 4 garlic cloves
- 500 g tinned young jackfruit, in brine (approx. 2 x 560 g tins)
- 2 Tbsp brown sugar
- 1 ½ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp garlic powder
- ½ tsp smoked salt
- 250 g barbecue sauce (vegan)
- 600 g water
- 100 g white long grain rice
- 140 g raw cashew nuts
- 100 g sun-dried tomatoes
- 2 Tbsp chipotle paste
- 2 tsp apple cider vinegar
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp salt
Guacamole, Sweet Peppers and Red Cabbage Slaw
- 3 avocados (approx. 450 g), cut in pieces
- 30 g lime juice
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 ½ tsp salt
- 10 g olive oil
- 400 g mixed peppers (eg. yellow, red, green, orange), halved, deseeded, cut in thin strips
- 1 tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper plus 1 pinch
- ½ tsp maple syrup
- 150 g red cabbage cored, cut in pieces (5 cm)
- 70 g carrot peeled, cut in pieces (5 cm)
- 10 g fresh coriander leaves
- ½ tsp white wine vinegar
Serving
- 170 g tortilla chips
- fresh coriander leaves for garnishing
-
6
flour tortillas (see tip)
nebo wheat flour tortillas
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 969 kcal / 4056 kJ
- Protein
- 19 g
- Tuk
- 44 g
- Sacharidy
- 137 g
- Vláknina
- 17 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Sodík
- 2888 mg
Alternativní recepty
Tex-Mex Jacket Potatoes
9hod. 25min
Garlic and Olive Conchiglie
25min
Thai Cucumber Salad (TM5)
15min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Shiitake Teriyaki Dippers; Sweet and Sour Tofu; Un-fried Rice
2hod. 20min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2hod. 20min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40min
Sweet Potato Curry
30min
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min