Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tofu Batter
- 160 g almond milk
- 120 g cornflour
- 80 g plain flour
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Sauce
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 60 g light brown sugar
- 60 g rice vinegar
- 60 g agave syrup
- 30 - 50 g Korean chilli paste (gochujang), to taste
- 30 g tomato ketchup
- 20 g sesame oil
- 20 g dark soy sauce
Rice and Broccoli
- 1000 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g white long grain rice
- 350 g broccoli florets (approx. 1 head)
Tofu
- vegetable oil, for frying
- 400 g firm tofu, pressed for 30 minutes (see tip) then diced (2 cm)
- sesame seeds, for garnishing
- 2 spring onions, thinly sliced (5 mm), for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3791 kJ / 900 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 135 g
- Tuk
- 24 g
Alternativní recepty
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 Std. 5 Min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 godz. 15 min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 min
Tofu Ramen Bowl
55min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min