Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 15 gramů sušených hub
- horká voda, na namočení hub
- 1 ½ litru vody
- 200 gramů vepřového masa, bez kosti, v celku
- 1 čajová lžička soli
- 90 gramů cibule, napůl
- 280 gramů brambor, varného typu B, na kostky
- 200 gramů uzeného masa, v celku
- 300 gramů kysaného zelí, překrájeného na kousky
- 25 gramů vepřového sádla
- 120 gramů klobásy, na kolečka
- 1 čajová lžička sladké červené papriky
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2074.2 kJ / 495.8 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Sacharidy
- 21.1 g
- Tuk
- 35.2 g
- Nasycený tuk
- 12.7 g
- Vláknina
- 4.8 g
- Sodík
- 1376 mg
Alternativní recepty
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35min
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13h 30min
Velikonoční syrek
10h 20 min
Bigos
1h 30min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1h 20min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1 Std. 35 Min
Bulky s ořechovou náplní a vajíčkovým salátem
1h 30min
Boršč aneb červená polévka
1 Std. 15 Min
Gulášová polévka deluxe
2h
Gulášová polévka se zeleninou
1 Std. 15 Min
Vepřová krkovice s houskovým knedlíkem a zelím
3 Std.
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h