Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 tsp caraway seeds
-
2
tsp cumin seeds
nebo ¾ tsp ground cumin - 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp dried oregano
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 3 garlic cloves
- ½ - 1 long red chilli, halved, deseeded if desired, to taste
- 150 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 30 g tomato purée
- 20 g honey
-
20
g red wine vinegar
nebo cider vinegar - 30 g fresh spinach leaves (e.g. or kale, Swiss chard), roughly torn
- 3 - 4 fresh basil leaves, roughly torn, to taste
- 8 medium eggs
- 80 - 100 g feta cheese, crumbled, to taste
- crusty bread, for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1692.3 kJ / 404.5 kcal
- Protein
- 21.3 g
- Sacharidy
- 21.6 g
- Tuk
- 26.8 g
- Nasycený tuk
- 8.4 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Sodík
- 1279.1 mg
Alternativní recepty
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 Std.
Coconut Dhal
20 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Shakshuka
50 Min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1 Std. 20 Min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 Min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Pudla with Spinach and Paneer
1 Std.