Kompatibilní verze
Terina z vepřového a kuřecího mletého a z kachních foie gras s chutney z portského vína
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masová terina
-
300
gramů kachních jater foie gras, polovařených
nebo 300 gramů drůbežích jater - ½ čajové lžičky mletého nového koření
- 2 polévkové lžíce soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce koňaku armagnacu
- 150 gramů sušených fíků
- 350 gramů uzené slaniny, na plátky
- 3 snítky čerstvé petržele, pouze lístky
- 450 gramů mletého vepřového masa
- 350 gramů mletého kuřecího masa
- 150 gramů smetany
- 40 gramů brandy
- 1 rovná čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 50 gramů pistáciových oříšků, neslaných, loupaných nebo solených
Fíkové chutney
- 100 gramů cibule, napůl
- 400 gramů fíků, nakrájených na 1 cm klínky
- 200 gramů cukru
- 100 gramů bílého vinného octa
- 2 špetky pepře černého, mletého
- 2 špetky mleté skořice
- 100 gramů portského vína
- 1 čajová lžička pepř černý, mletý
- 1 čajová lžička mořské soli
- 1 čajová lžička nového koření
- 20 gramů mikrozeleniny
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2985.9 kJ / 713.7 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 43.7 g
- Tuk
- 47.6 g
- Nasycený tuk
- 17.2 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 2692.4 mg
Alternativní recepty
Vánoční cappuccino
1 Std. 10 Min
Jehněčí kotlety se smetanovou omáčkou
3 Std.
Rajčatovo-sýrové fondue s klobásou
Pas d’évaluation
Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka
1h 15min
Mozzarellové špízy s pestem z rukoly
2h 15min
Hovězí závitky se šunkou v rajčatové omáčce
Pas d’évaluation
Vepřová terina s nádivkou z kachních prsou a jater
Pas d’évaluation
Gnocchi s krevetovo-pórkovou omáčkou
25min
Rychlé hovězí Massaman kari
40min
Pomalu vařená kuřecí stehna s omáčkou z červených paprik s rýží
4h 45min
Loupání a vaření brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35min
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45min