Terina z vepřového a kuřecího mletého a z kachních foie gras s chutney z portského vína
TM6 TM5 TM31

Terina z vepřového a kuřecího mletého a z kachních foie gras s chutney z portského vína

(Žádné hodnocení)

Suroviny

Masová terina

  • 300 gramů kachních jater foie gras, polovařených
    nebo 300 gramů drůbežích jater
  • ½ čajové lžičky mletého nového koření
  • 2 polévkové lžíce soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 polévková lžíce koňaku armagnacu
  • 150 gramů sušených fíků
  • 350 gramů uzené slaniny, na plátky
  • 3 snítky čerstvé petržele, pouze lístky
  • 450 gramů mletého vepřového masa
  • 350 gramů mletého kuřecího masa
  • 150 gramů smetany
  • 40 gramů brandy
  • 1 rovná čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 50 gramů pistáciových oříšků, neslaných, loupaných nebo solených

Fíkové chutney

  • 100 gramů cibule, napůl
  • 400 gramů fíků, nakrájených na 1 cm klínky
  • 200 gramů cukru
  • 100 gramů bílého vinného octa
  • 2 špetky pepře černého, mletého
  • 2 špetky mleté skořice
  • 100 gramů portského vína
  • 1 čajová lžička pepř černý, mletý
  • 1 čajová lžička mořské soli
  • 1 čajová lžička nového koření
  • 20 gramů mikrozeleniny

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
2985.9 kJ / 713.7 kcal
Protein
24 g
Sacharidy
43.7 g
Tuk
47.6 g
Nasycený tuk
17.2 g
Vláknina
3.4 g
Sodík
2692.4 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty