
Kompatibilní verze
Terina z vepřového a kuřecího mletého a z kachních foie gras s chutney z portského vína
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masová terina
-
300
gramů kachních jater foie gras, polovařených
nebo 300 gramů drůbežích jater - ½ čajové lžičky mletého nového koření
- 2 polévkové lžíce soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce koňaku armagnacu
- 150 gramů sušených fíků
- 350 gramů uzené slaniny, na plátky
- 3 snítky čerstvé petržele pouze lístky
- 450 gramů mletého vepřového masa
- 350 gramů mletého kuřecího masa
- 150 gramů smetany
- 40 gramů brandy
- 1 rovná čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 50 gramů pistáciových oříšků, neslaných, loupaných nebo solených
Fíkové chutney
- 100 gramů cibule napůl
- 400 gramů fíků nakrájených na 1 cm klínky
- 200 gramů cukru
- 100 gramů bílého vinného octa
- 2 špetky pepře černého, mletého
- 2 špetky mleté skořice
- 100 gramů portského vína
- 1 čajová lžička pepř černý, mletý
- 1 čajová lžička mořské soli
- 1 čajová lžička nového koření
- 20 gramů mikrozeleniny
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 713.7 kcal / 2985.9 kJ
- Protein
- 24 g
- Tuk
- 47.6 g
- Sacharidy
- 43.7 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Nasycený tuk
- 17.2 g
- Sodík
- 2692.4 mg
Alternativní recepty
Řecký zelný salát
2ωρ. 15 λεπτ.
Těstoviny s cuketovou omáčkou a tygřími krevetami s citrónem
30 λεπτ.
Bramborovo-lososové karbanátky s brokolicí a avokádový salát
45 λεπτ.
Omáčka arrabbiata
40 λεπτ.
Celozrnné bulky se zeleninovými tyčinkami a dipem
1ωρ. 10 λεπτ.
Pikantní hovězí s citrónovou fetou
30 λεπτ.
Jarní zeleninový koláč
1ωρ. 40 λεπτ.
Pikantní zeleninová směs
35 λεπτ.
Pečený losos s cuketovými spirálkami vařenými v páře
Καμία βαθμολογία
Venkovské rizoto
30 λεπτ.
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
1ωρ. 20 λεπτ.
Vege burger s marinovaným tofu
1ωρ. 30 λεπτ.