Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 g rote Linsen
- 600 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Garam Masala
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan
nebo 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), vegan - 400 g Kokosmilch
- 250 g passierte Tomaten
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 20 g Kokosblütenzucker
- 30 g Limettensaft
- Kokosjoghurt zum Garnieren
- Koriander, frisch, zum Garnieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2814 kJ / 673 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 85 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Vláknina
- 13.2 g
- Sodík
- 634 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Linsen-Spinat-Curry
40min
Kokosnuss Dhal
25 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 Min
Dhal
40min
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45min
Butter-Paneer-Masala
40min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50min
Dal Makhani
1h 15 min
Dal Tadka
30min
Vegane Erdnuss-Ramensuppe
45min
Schwarze-Bohnen-Chili mit Schokolade
1h 25min
Korma-Gemüse-Curry
25 min