Veganská baklava

Veganská baklava

4.3 4 hodnocení
Příprava 45min.
Celkový 2hod. 40min.
25 kousků

Suroviny

  • 200 gramů pistáciových oříšků, neslaných, loupaných
  • 200 gramů cukru
  • 150 gramů vlašských ořechů
  • 1 čajová lžička mleté skořice plus navíc 1 polévková lžíce na sirup
  • 200 gramů olivového oleje
  • 350 gramů filo těsta (přibližně 8 listů, každý 33 cm x 46 cm)
  • 150 gramů vody
  • 100 gramů javorového sirupu
  • 1 polévková lžíce nastrouhané pomerančové kůry (z 1 pomeranče)
  • 2 čajové lžičky růžové vody
  • 2 čajové lžičky citrónové šťávy

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 kousek

Sodík 68.8 mg
Protein 3.6 g
Kalorie 1002 kJ / 239.5 kcal
Tuk 16.3 g
Vláknina 1.7 g
Nasycený tuk 2.1 g
Sacharidy 21.5 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...