Veganská baklava
TM6 TM5 TM31

Veganská baklava

4.0 (3 hodnocení)

Suroviny

  • 200 gramů pistáciových oříšků, neslaných, loupaných
  • 200 gramů cukru
  • 150 gramů vlašských ořechů
  • 1 čajová lžička mleté skořice, plus navíc 1 polévková lžíce na sirup
  • 200 gramů olivového oleje
  • 350 gramů filo těsta (přibližně 8 listů, každý 33 cm x 46 cm)
  • 150 gramů vody
  • 100 gramů javorového sirupu
  • 1 polévková lžíce nastrouhané pomerančové kůry (z 1 pomeranče)
  • 2 čajové lžičky růžové vody
  • 2 čajové lžičky citrónové šťávy

Nutriční hodnoty
na 1 kousek
Kalorie
1002 kJ / 239.5 kcal
Protein
3.6 g
Sacharidy
21.5 g
Tuk
16.3 g
Nasycený tuk
2.1 g
Vláknina
1.7 g
Sodík
68.8 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty