Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tzatziki
- 1 - 2 stroužky česneku, dle chuti
- 200 - 250 gramů salátových okurek, neoloupaných, na kousky
- 150 - 200 gramů bílého jogurtu, řeckého
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
Čevapčiči
- 80 - 100 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 500 gramů hovězího masa, mletého
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké, mleté
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 10 gramů olivového oleje
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 289 kJ / 69 kcal
- Protein
- 7.9 g
- Sacharidy
- 2.1 g
- Tuk
- 3.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečená vepřová panenka s brokolicí a těstovinami
1 godz. 15 min
Jehněčí masové kuličky s kuskusem, jogurtem a mátou
40 Min
Kuřecí nugety s okurkovým dipem
45 Min
Čočkové válečky s uzeninou
45 Min
Gulášová polévka
1 godz. 5 min
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1 Std. 10 Min
Bramborové placky s česnekovým dipem
1 Std.
Dušené hovězí s duchy z bramborové kaše
1h 30min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Rýžové nudle s hovězím a zeleninou
40 Min
Sekaná s bramborami
1 Std.
Tex mex tortilly s trhaným vepřovým masem a černými fazolemi
1h 20min