Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- 1 tbsp pickled capers
- 5 anchovy fillets
- 100 g pitted Kalamata olives
- 2 pinches dried oregano
- 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946.5 kJ / 463.5 kcal
- Protein
- 17.4 g
- Sacharidy
- 60.4 g
- Tuk
- 15.6 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 682.2 mg
Alternativní recepty
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 Min
Summer tomato and gin pasta sauce
35min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 Min
Arrabbiata sauce
20 min
Minestrone
40 Min
Freekeh and broad bean salad
2 godz. 30 min
Chorizo and bean winter warmer
1h 30 min
Pasta with fennel and tomato sauce
40 Min
Pasta primavera
1h
Pasta e fagioli
26 Std.
Vegetable lasagne
1 Std. 35 Min