Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Steamed couscous
- 200 g couscous
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tbsp olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Moroccan chicken
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 brown onion, cut into halves (approx. 120 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g water, plus 2 tablespoons extra
- 1 preserved lemon cheek, rinsed, flesh removed and rind cut into small pieces (approx. 5 mm)
- 30 g raisins
- 80 g dried apricots
- 1000 g skinless, boneless chicken thighs, trimmed
- 20 g salted butter
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2868.9 kJ / 683.1 kcal
- Protein
- 54.9 g
- Sacharidy
- 52.9 g
- Tuk
- 26.8 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 699.9 mg
Alternativní recepty
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Lamb and quinoa stew
1 Std.
Jambalaya
35 Min
Harissa lamb with green couscous
40 Min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 Min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 Min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 Min