Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 70 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 300 gramů vody
- 270 gramů batátů, oloupaných, na kousky (2–3 cm)
- máslo, pro vymazání
- 280 gramů hladké mouky, plus extra pro vysypání
- 90 gramů cukru
- 100 gramů hnědého cukru, plus extra pro vysypání
- 110 gramů mléka
- 135 gramů oleje
- 3 vejce
- 10 gramů kypřicího prášku do pečiva
- ¾ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- 2 čajové lžičky skořice, mleté
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1362 kJ / 325.5 kcal
- Protein
- 5.3 g
- Sacharidy
- 39.9 g
- Tuk
- 16.7 g
- Nasycený tuk
- 1.7 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 246.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Muffiny s jablky a datlemi (bez cukru)
45min
Borůvkové muffiny ze špaldy (bez cukru)
25min
Ovesné cookies s medem
45min
Špaldoví brumíci
45min
Jablečno-ořechové muffiny
45min
Květáková pizza
30min
Mrkvové cookies s rozinkami a kokosem
35min
Špaldovo-mrkvový chléb
1h 40min
Veganské banánové cookies
1h 5min
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1h 10min
Ovesné sušenky s čokoládou a banánem
35min
Mrkvové muffiny s vlašskými ořechy
45min