Kompatibilní verze
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zeleninový salát
- 120 - 150 gramů salátové okurky, nakrájené na plátky (2–3 mm)
- 40 gramů rukoly
- 40 gramů špenátových listů, čerstvých
- 2 - 3 snítky čerstvého kopru, bez stonků
-
2 - 3
snítky čerstvé máty, jen lístky
nebo 2 - 3 snítky čerstvé bazalky, jen lístky - 60 gramů červené cibule, napůl
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
- ¼ - ½ čajové lžičky mletého koriandru
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
- 10 gramů citrónové šťávy
- 2 - 3 špetky cukru
- ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
Sázená vejce a dokončení
- 2 - 3 snítky čerstvého kopru, bez stonků, plus navíc na ozdobu
- ½ - 1 stroužek česneku
- 250 - 300 gramů řeckého jogurtu
- 4 - 6 špetek soli
- 1700 gramů vody
- 50 gramů bílého vinného octa
- 4 vejce
- 3 polévkové lžíce másla
- 1 čajová lžička mleté uzené sladké papriky
- ½ - 1 čajová lžička chilli vloček
- 2 - 4 polévkové lžíce mikrozeleniny (volitelně)
- chléb, na plátky, opečený, k podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1384.9 kJ / 331 kcal
- Protein
- 12.9 g
- Sacharidy
- 13.3 g
- Tuk
- 25.5 g
- Nasycený tuk
- 8.8 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Sodík
- 451.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Toust s avokádem a vejcem Benedikt
30min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40min
Buddha bowl s kuřecím masem pro TM6
1h
Tomatová polévka s bazalkovým pestem
45min
Krevetové kari
25min
Green Sensation (Zelená senzace)
15min
Sticky Gochujang marináda na kuřecí křidélka
Keine Bewertungen
Pstruh se zelenou čočkou
35min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6 godz. 45 min
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45min
Halloumi salát
20min
Jehněčí kotlety sous-vide s hráškovo-bramborovým pyré
3u. 15min