
Zařízení & příslušenství
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
Příprava 15min
Celkový 30min
4 porce
Suroviny
Zeleninový salát
-
salátové okurky nakrájené na plátky (2–3 mm)120 - 150 gramů
-
rukoly40 gramů
-
špenátových listů, čerstvých40 gramů
-
čerstvého kopru bez stonků2 - 3 snítky
-
čerstvé máty jen lístky2 - 3 snítky
-
červené cibule napůl60 gramů
-
extra panenského olivového oleje50 gramů
-
mletého koriandru¼ - ½ čajové lžičky
-
bílého vinného octa1 polévková lžíce
-
citrónové šťávy10 gramů
-
cukru2 - 3 špetky
-
soli¼ čajové lžičky
-
mletého černého pepře¼ čajové lžičky
Sázená vejce a dokončení
-
čerstvého kopru bez stonků, plus navíc na ozdobu2 - 3 snítky
-
stroužek česneku½ - 1
-
řeckého jogurtu250 - 300 gramů
-
soli4 - 6 špetek
-
vody1700 gramů
-
bílého vinného octa50 gramů
-
vejce4
-
másla3 polévkové lžíce
-
mleté uzené sladké papriky1 čajová lžička
-
chilli vloček½ - 1 čajová lžička
-
mikrozeleniny (volitelně)2 - 4 polévkové lžíce
-
chléb na plátky, opečený, k podávání
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie
331 kcal /
1384.9 kJ
Protein
12.9 g
Tuk
25.5 g
Sacharidy
13.3 g
Vláknina
1.7 g
Nasycený tuk
8.8 g
Sodík
451.6 mg
Líbí se ti co vidíš?
Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:

Chutě flexitariánů
12 recept
Česká republika
Česká republika