Kompatibilní verze
Jehněčí ragú s řapíkatým celerem a čerstvými bylinkami
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku
- 20 gramů oleje
- 500 gramů jehněčího masa, kýty, na kostičky (cca 3 cm)
- 2 - 3 stonky čerstvého rozmarýnu, jen lístky
- 2 - 3 stonky tymiánu, čerstvého, jen lístky
- 300 gramů vody
- 100 gramů červeného vína, suchého
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- ¾ čajové lžičky mletého kmínu
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky kajenského pepře, mletého
- 45 gramů rajčatového protlaku
- 250 gramů mrkve, na kolečka (5 mm)
- 250 gramů řapíkatého celeru, na kousky (cca 1,5 cm)
- 250 gramů červené papriky, na proužky (cca 5 x 1,5 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 6.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Houbovo-cizrnová směs
9 Std.
Kuře po asijsku s rýží a zeleninou
40 min
Gratinované cukety a rajčata
1 Std.
Kuřecí paličky s chorizem a cizrnou
40 min
Kuřecí pilaf se zeleninou a mandlemi
45 min
Jehněčí s cizrnou
1 Std. 5 Min
Salát z červené čočky s uzeným pstruhem
40 min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55 min
Rychlý jehněčí dansak
45 min
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1 Std.
Bramborovo-zvěřinový guláš
1 Std. 25 Min
Vepřové maso po čínsku se zeleninou a rýžovými nudlemi
1 Std. 20 Min