Kompatibilní verze
Jehněčí ragú s řapíkatým celerem a čerstvými bylinkami
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku
- 20 gramů oleje
- 500 gramů jehněčího masa, kýty, na kostičky (cca 3 cm)
- 2 - 3 stonky čerstvého rozmarýnu, jen lístky
- 2 - 3 stonky tymiánu, čerstvého, jen lístky
- 300 gramů vody
- 100 gramů červeného vína, suchého
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- ¾ čajové lžičky mletého kmínu
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky kajenského pepře, mletého
- 45 gramů rajčatového protlaku
- 250 gramů mrkve, na kolečka (5 mm)
- 250 gramů řapíkatého celeru, na kousky (cca 1,5 cm)
- 250 gramů červené papriky, na proužky (cca 5 x 1,5 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 6.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí na pivu
1h 45min
Pomalu vařené kuřecí mexické stew (Pollo estofado con verduras)
3h 20 min
Treska v alobalu s mrkvovými nudlemi
45min
Pstruh na páře a květákové pyré
1 godz. 10 min
Burgery z krůtího masa s karamelizovanou cibulí a paprikou
50min
Mrkvové palačinky s rajčatovou omáčkou
1 godz.
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Rybí karbanátky s quinoou
1 godz. 15 min
Ryba s bylinkovo-sýrovou krustou, bramborami a květákem
1 godz. 15 min
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2 godz.
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1 godz.
Cuketové špagety s boloňskou omáčkou z hlívy ústřičné
50min