![Omeleta s houbami a vinnou klobásou Omeleta s houbami a vinnou klobásou](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e0579822c4092d3d740858d18822e2f2/Derivates/96e868d80bc924a52ba0c880d6a95065990496a4.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů syrové vepřové klobásy, bez střívka, např. vinné klobásy nebo salsiccii
- 200 gramů čerstvých hub (nejlépe lišek nebo žampiónů), nahrubo nakrájených
- 2 špetky soli
- 6 vajec
- 60 gramů smetany ke šlehání, 30 % až 40 % tuku
- 1 špetka mletého černého pepře
- 800 gramů vody
- 3 snítky hladkolisté petržele, jen lístky, nasekané, na ozdobu
- 1 jarní cibulka, na kolečka, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 5945.8 kJ / 1421.1 kcal
- Protein
- 71.7 g
- Sacharidy
- 16.6 g
- Tuk
- 118.6 g
- Nasycený tuk
- 42.9 g
- Vláknina
- 2.1 g
- Sodík
- 1904.4 mg
Alternativní recepty
Loupání a vaření brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35 min
Sezamové tyčinky
1h
Polévka ze žluté čočky s masovými kuličkami a dezert Solero
40 Min
Rychlá kari polévka s kuřetem, růžičkovou kapustou a bulkami
45 Min
Houbové curry
50 Min
Loupání zázvoru (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5min
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1 Std. 30 Min
Toastový chléb (bez lepku)
14 godz.
Jehněčí kotlety sous-vide s hráškovo-bramborovým pyré
3h 15min
Barbecue šneci
1 Std. 30 Min
Bramborová kari polévka
35 min
Coleslaw s Multifunkčním kráječem Thermomix® pro TM6
10min