Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g red lentils
- 5 whole black peppercorns
- 900 g ripe tomatoes, cut into halves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 75 g tomato paste
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 - 1 ½ tsp raw sugar
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only, plus extra chopped for garnishing
- 750 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 - 2 pinches sea salt, to serve
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 554.2 kJ / 131.8 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 17.2 g
- Tuk
- 2.1 g
- Nasycený tuk
- 0.4 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 1114.7 mg
Alternativní recepty
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Cream of tomato soup
25 min
Tuscan bean soup
40min
Carrot and coriander soup
30min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Lentil hotpot
12óra 45p
Tuscan bean soup
30min
Ratatouille
40min
Minestrone
40min
Vegetable soup
35 Min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min