Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g leeks, white part only
- 600 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward, approx. 4 small potatoes), peeled, trimmed if necessary to fit in feeder
- water, to cover sliced potatoes
- 40 g unsalted butter, plus 1 Tbsp for baking
-
½
fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo ½ tsp fish stock paste, homemade - ½ tsp ground black pepper
- 300 g double cream
- 600 g white fish fillet, skinless, firm (e.g. cod, grouper, haddock)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 lemons, 1 finely grated zest only, 1 halved for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2731 kJ / 653 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 42 g
- Nasycený tuk
- 25 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 1001 mg
Alternativní recepty
Sautéed Pork with Cider
55 min
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45min
Jersey Royal Potato Salad
40min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1 Std.
Frozen Yoghurt Bark (TM5)
6h 10 min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1 Std. 10 Min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 Std. 30 Min
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
40min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min