Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 150 gramů másla, na kousky (1–2 cm), vychlazeného
- 300 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 90 gramů studené vody
- ½ čajové lžičky soli
Náplň
- 350 gramů cukety, neoloupané, s odstraněnými konci (2–3 cukety)
- 350 gramů rajčat, celých (viz Tip)
- 190 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených (1 sklenice o objemu 250 ml)
- 30 gramů vody
- 10 gramů čerstvé pažitky, nastříhané nůžkami na malé kousky (1 balení)
- ½ čajové lžičky soli, plus navíc na dochucení
- hladká mouka, na pomoučení
- 1 špetka mletého černého pepře
- 60 gramů parmazánu, strouhaného
- mléko, na potření
- 10 lístků bazalky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1786.3 kJ / 428.3 kcal
- Protein
- 8.6 g
- Sacharidy
- 30.6 g
- Tuk
- 29.6 g
- Nasycený tuk
- 11.8 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 310.9 mg
Alternativní recepty
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1 Std.
Knedlíčky dim sum 'shao mai'
2 Std.
Char siu marináda
10min
Banana bread s batáty
2 Std.
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
1h 15 min
Omáčka arrabbiata
40min
Mátová marináda se sirupem z granátového jablka
5min
Tropická kuřecí stehna s havajským toastem (Huli Huli Style)
3 Std. 40 Min
Galette s ratatouille pro TM6
1 Std. 30 Min
Letní veganské rolky
35 Min
Směs koření harissa
5min
Korma s mořskými plody
40min