Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů krevet
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
- 1000 gramů vody
- 200 gramů cukety, na kousky (2 cm)
- 50 gramů cibule, na kousky
- 320 gramů rizoto rýže (Carnaroli, Arborio nebo parboiled rýže s délkou vaření 15 min.)
- 100 gramů bílého vína
- 1 čajová lžička soli
- 50 gramů másla, na malé kousky
- 60 gramů parmazánu, strouhaného (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2520 kJ / 603 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 28.5 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
30min
Quinotto s krevetami a chřestem
30min
Hráškové pesto s ricottou
10min
Hovězí kofty s fetou
1h 20min
Losos en crôute s citrónovým rizotem
1h 15min
Tagliatelle s hříbky a karamelizovanými rajčaty
35min
Olivová tapenáda
5min
Lososové rizoto s fenyklem
25min
Milánské rizoto
30min
Rizoto s dýní a taleggiem
45min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30min
Rizoto s parmazánem
30min