Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů hladké špaldové mouky, plus navíc na vysypání
- 120 gramů másla, studeného, na kousky, plus navíc na vymazání
- 4 vejce
- 10 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli, plus navíc na dochucení
- 350 gramů batátů, na kousky
- ½ svazku hladkolisté petržele, jen lístky
- 1 cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 250 gramů směsi vepřového a hovězího mletého masa
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře, plus navíc na dochucení
- 150 gramů crème fraîche
- 50 gramů mléka
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- 100 gramů cherry rajčat, napůl
- 150 gramů fety, na kousky (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 2039 kJ / 487 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 32 g
- Nasycený tuk
- 20 g
- Vláknina
- 5.3 g
- Sodík
- 697 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
4 godz. 30 min
Citrónový japonský cheesecake
1h 45min
Okurkové pickles pro TM6
Žádné hodnocení
Turecké börki s bramborovou náplní
1h 15min
Veganská baklava
2 Std. 40 Min
Čokoládovo-višňový trhanec z plechu
30min
Čekankové koláčky
Žádné hodnocení
Musaka
1h 55 min
Scones
30min
Waldorfský salát na čekankových listech
30min
Rivani (pomerančový krupicový dezert)
1h 15min
Jambalaya
1h