Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La génoise au chocolat
- 10 - 15 g de beurre, pour le moule
- 2 jaunes d'œufs
- 4 œufs entiers
- 140 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel (volitelně)
- 120 g de farine de blé
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 20 g de cacao en poudre
La garniture et la finition
- 370 g de griottes en bocal (poids net égoutté) et le jus
- 300 g de sucre glace maison
- 50 g de kirsch (eau-de-vie de cerise)
- 800 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 400 g de mascarpone
- 300 g de chocolat noir, en morceaux
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 3748.8 kJ / 897 kcal
- Protein
- 10.9 g
- Sacharidy
- 80.8 g
- Tuk
- 56.5 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Opéra
24h
Couronne de choux aux fraises
2h 30 min
Bûche meringuée au citron
1 godz. 15 min
Paris-brest aux fraises
1h 45 min
Génoise
1 godz. 50 min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30 min
Fraisier à la rhubarbe
24h
Forêt-noire aux cerises amarena
5h
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13h 15min
Bûche express au praliné
45 Min
Bavarois aux fraises
6 Std. 25 Min
Génoise au chocolat
45 Min