Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La génoise au chocolat
- 10 - 15 g de beurre, pour le moule
- 2 jaunes d'œufs
- 4 œufs entiers
- 140 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel (volitelně)
- 120 g de farine de blé
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 20 g de cacao en poudre
La garniture et la finition
- 370 g de griottes en bocal (poids net égoutté) et le jus
- 300 g de sucre glace maison
- 50 g de kirsch (eau-de-vie de cerise)
- 800 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 400 g de mascarpone
- 300 g de chocolat noir, en morceaux
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 3748.8 kJ / 897 kcal
- Protein
- 10.9 g
- Sacharidy
- 80.8 g
- Tuk
- 56.5 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 godz. 30 min
Fraisier
12hod. 45min
Crème pâtissière
15 Min
Génoise
1h 50min
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19 Std.
Mini-forêts noires
1 godz. 30 min
Forêt-noire aux cerises amarena
5 Std.
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4 Std. 15 Min
Pâte à chou
2 godz.
Tarte tropézienne
3 Std.
Génoise au chocolat
45min
Mille-feuille à partager
1h 45min