Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 80 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 65 g zimnej wody
- ½ łyżeczki soli
- 200 - 220 g sera brie, pokrojonego w plastry
- 2 gruszki, twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
2 - 3
gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
(volitelně)
nebo 2 - 3 szczypty tymianku, suszonego (volitelně) - pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2317.5 kJ / 553.9 kcal
- Protein
- 16.6 g
- Sacharidy
- 52.6 g
- Tuk
- 31.4 g
- Nasycený tuk
- 19.5 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 625.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Risotto z dynią i serem
50min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15min
Quiche ze szparagami
1 godz. 15 min
Pasta kanapkowa z bobu
45 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2h 20min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z brokułem i łososiem
1h 35min
Tarta z dynią
1h 40min