Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 80 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Grieß, Hartweizen
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- 1 Eidotter
- 150 g Powidl
- 60 g Butter
- 100 g Semmelbrösel
- 1 EL Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1575 kJ / 376 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 331 mg
Alternativní recepty
Topfenstrudel
2hod. 10min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Mohnnudeln
1h 30 min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Mostschober
2 godz.
Grammelknödel
1h 30 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min