
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
- 80 g Butter etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Grieß, Hartweizen
- 150 g Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- 1 Eidotter
- 150 g Powidl
- 60 g Butter
- 100 g Semmelbrösel
- 1 EL Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Zimt, gemahlen (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 376 kcal / 1575 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 13 g
- Sacharidy
- 58 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Sodík
- 331 mg
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1h
Grammelknödel
1h 30min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Apfelschlangerl
2h
Topfenstrudel
2h 10min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Mohnnudeln
1h 30min
Polsterzipfl
2h 10min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min