
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Grammelfülle
- 60 g Zwiebeln halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Grammeln
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 20 g Butterschmalz
Erdäpfelteig
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel, mehlig in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eidotter
- 200 g Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 367 kcal / 1537 kJ
- Protein
- 4 g
- Tuk
- 27 g
- Sacharidy
- 28 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Nasycený tuk
- 14 g
- Sodík
- 475 mg
Alternativní recepty
Gebackene Leberknödel
2 h
Punschkrapferl
1 h 5 min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 h 20 min
Wurstknödel
1 h 20 min
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Mohnnudeln
1 h 30 min
Bröselknödel
40 min
Krautfleckerl
40 min
Liptauer
15 min
Burgenländerkipferl
1 h 25 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 h 40 min