
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g Rosinen
- 15 g Rum
- 230 g Milch etwas mehr zum Bestreichen
- 70 g Butter in Stücken
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g)
- 1 TL Honig
- 25 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche und zum Stauben
- 1 Prise Backpulver
- 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Orangenschale gerieben
- Wasser zum Besprühen
- 1 Ei
- Hagelzucker zum Bestreuen (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1479 kcal / 6188 kJ
- Protein
- 39 g
- Tuk
- 40 g
- Sacharidy
- 241 g
- Vláknina
- 15 g
- Nasycený tuk
- 22 g
- Sodík
- 1288 mg
Alternativní recepty
Punschkrapferl
1h 5min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Osterpinzen
2h 50min
Ribiselschnitten
1h
Waldviertler Mohnzelten
1h 30min
Apfelschlangerl
2h
Nussbeugerl
1h 55min
Mohnnudeln
1h 30min
Salzstangerl
1h 25min
Polsterzipfl
2h 10min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Burgenländerkipferl
1h 25min